• Čeština
  • English

Restaurace

mauerlogo

ocenenilogo

nejezteblbelogo

Restaurace U Dělové koule

Dnes už legendární restaurace U Dělové koule 1866 s výzdobou z Prusko-rakouské války, která se odehrávala přímo v Jičíně,  nabízí tradiční místní, českou a středoevropskou kuchyni, čerstvé ryby, zvěřinu. . Za poslední roky jsme díky Vám našim hostům  získali řadu ocenění mimo jiné pro rok 2016 TOP 10 v rámci

České republiky v Maurerově Grand restaurantu. TOP 10 v Královohradeckém kraji Mattoni Restu.

Naši dodavatelé jsou místní producenti a výrobci,  krůtí farma Nový dvůr pana Kořínka u Jičína, Bio farma Trávnice pana Vericha u Turnova, Masokombinát Jičín, Fabio Holín u Jičína výrobce řepkový olejů , Pekařství Halíř Jičín., Pivovar Nová Paka u Jičína.

 

Fotogalerie

Denní menu:

na fotky jídel se můžete podívat na našem facebooku fcbicon

Pondělí 05.12.2016
Polévka:

Hovězí vývar s masem, zeleninou a drobením (1/1,3,7,9)

Hlavní jídlo 1:

150g  Kuřecí prsíčko zapečené se šunkou,  broskví a sýrem, s holandskou omáčkou a smaženými hranolky nebo dušenou rýží (1/1,3,7) 129,- Československý hit

Hlavní jídlo 2:

150g  Roštěná z mladého Jičínského býčka na houbách s variací  houskových knedlíků a jasmínovou rýží

 (1/1,3) 139,-

Hlavní jídlo 3:

200g Houbové risotto z rýže arborio s kapkou smetany a parmazánem (minutka)

(7) 119,-

Úterý 06.12.2016
Polévka:

Podkrkonošské kyselo z kvásku od pekaře Halíře s houbami (1/1,3,7)

Hlavní jídlo 1: 150g Hovězí maso  na pepři s variací domácích  bramborových a houskových  knedlíků (1/1,3,7) 129,-
Hlavní jídlo 2:

250g  Domácí slovácké halušky s brynzou a dokřupava upečenou slaninou

                                                                                 (1/1,3,7) 125,-

 

Hlavní jídlo 3:

200g Smažený květák s pažitkovými bramborami a tatarskou omáčkou (1,3,7) 119,-

Středa 07.12.2016
Polévka:

Květáková krémová polévka s opečenou houstičkou (1/1,7)

Hlavní jídlo 1:

180g  Variace čerstvé norské tresky (smažené a na grilu) s dýňovým pyré a opečeným citrónem

 (1/1,3,4,7) 155,-

Hlavní jídlo 2:

150g  Vepřové ledvinky na slanině s variací houskových knedlíků a dušené jasmínové rýže

(1/1,3,7) 129,-

Hlavní jídlo 3:

200g  Špagety Aglio olio  peperoncino se sušenými rajčaty  a parmazánem (1/1,3,7) 119,- (minutka)

Čtvrtek 08.12.2016
Polévka:

Kuřecí zadělávaná polévka  (1/1,7,9)

Hlavní jídlo 1:

180g  Variace vídeňských řízků (vepřový a krůtí) s opečeným citronem a domácím bramborovým salátem od kuchaře Jirky, vítěze o nejlepší salát v našem kraji

 (1/1,3,7,9) 135,-

 

Hlavní jídlo 2: 200g  Boloňské lasagne s masovým ragů, bešamelem, parmazánem a bazalkovým pestem (1/1, 3,7) 125,-
Hlavní jídlo 3:

200g Zeleninové ragů (ratatouille) s bylinkami a kuskusem , dochucené extra virgin olivovým olejem a balsamikem  (1/1) 119,-

Pátek 09.12.2016
Polévka:

Kachní kaldoun s žemlovým knedlíčkem (1/1,3,7,9)

Hlavní jídlo 1:

Do křupava upečená rychtářova kachnička (stehýnko) na medu, jablkách, pomerančích a švestkách s červeným zelím a třemi druhy domácích knedlíků (1/1,3,7) 149,-

Hlavní jídlo 2:

200g Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a bramborovým pyré

 (1/1,7,9) 139,-

Hlavní jídlo 3:

200g  Domácí kynuté borůvkové knedlíky se strouhaným tvarohem, zakysanou smetanou a přepuštěným máslem (1/1,3,7) 119,-